Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Ecuador?
Het is in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland; op de Galápagos eilanden 7 uur vroeger. Wanneer wij zomertijd hebben is het respectievelijk 7 en 8 uur vroeger.
Ecuador ligt op de evenaar en daarom is er geen verschil in daglengte tussen zomer en winter. En dus is er geen zomer-en wintertijd.
Welke gezondheidsmaatregelen moet ik nemen voor een rondreis door Ecuador?
Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.
U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Welke taal spreken ze in Ecuador?
De officiële taal is Spaans. In de belangrijke toeristische gebieden kunt u ook terecht met Engels.
Wat is de valuta van Ecuador?
De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Het land heeft geen ‘eigen’ geld. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.
Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een rondreis door Ecuador
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist.
Reist u via Amerika naar Ecuador, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.
NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.
Wat is de beste tijd voor een rondreis door Ecuador?
In Ecuador zijn bijna geen seizoenverschillen tussen de zomer en de winter. Daarom is er geen uitgesproken reisseizoen. Het land kan het gehele jaar door bereisd worden. De enige uitzondering op deze regel: de winderige periode tussen half augustus en half oktober op de Galápagos eilanden. Er zijn echter wel grote regionale verschillen in het klimaat.
Hoe is het klimaat van Ecuador?
In Ecuador zijn er per locatie verschillende temperaturen en vormen van neerslag te vinden:
Kust
In de kuststrook tussen Guayaquil en Manta is het over het gehele jaar warm maar in de periode van juni tot en met november is het in de ochtend vaak mistig en soms valt er een lichte regen. In de loop van de dag klaart het meestal op en komt de zon tevoorschijn.
Hooglanden
Hier liggen de steden Quito en Cuenca, de marktplaats Otavalo en ook de hacienda’s en berghutten rond de grote vulkaantoppen. Het weer in Quito is zeer gelijkmatig. En dat geldt voor het gehele gebied. Door de hoogteverschillen zijn er echter wel micro-verschillen, die belangrijk zijn voor de toerist. Aan de randen van de hooglanden ‘vangen’ de beboste berghellingen veel vocht: aan de westkant is dat voornamelijk in de vorm van mist en wolken en vormen zo de ‘Cloud Forests”, oftewel de nevelwouden; aan de oostkant nemen temperatuur en neerslag flink toe naarmate men afdaalt naar de jungle. Dus in Papallacta en ook in Banos is het warmer en vochtiger dan op de hooglanden. Andersom is het als men in de hooglanden nog hoger gaat: op de hooggelegen boerderijen en in de omgeving van de berghutten op de vulkaanflanken koelt het ’s avonds flink af, vaak tot rond het vriespunt in de ochtend.
Algemeen karakter hooglanden: het gehele jaar aangenaam Hollands voorjaarweer, maar altijd met frisse tot koude nachten.
Amazone
Hier bevinden zich de jungle lodges. Het is er altijd warm en klam! Het regent er vaak, bijna elke dag, maar het minst in de maanden januari t/m april.
Galápagos
De eilanden liggen op de evenaar maar er heerst geen tropisch klimaat. Het is er gewoon lekker warm. Men onderscheidt twee seizoenen, enigszins kunstmatig. In de periode december-mei ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 29°C, er is amper wind en er valt af en toe een regenbui van hooguit een uurtje. Dit is het beste snorkelseizoen. In de periode juni-november zakt de temperatuur een paar graden, er valt praktisch geen regen meer en de natuur verdort. Door de toenemende winden is er behoorlijke golfslag en de watertemperatuur is niet lekker meer voor snorkelen, een wetsuite is nodig. In de vroege ochtenduren is het vaak mistig, later op de dag is het zonnig. Al met al is de maand september niet zo prettig: meeste mist, minste zon, hoogste golfslag.