Wilt u naar een van deze top 10 bestemmingen van 2025? Ze zijn populair, dus wees er optijd bij voor de mooiste verblijven!

Verken de omgeving van Takayama per fiets – Takayama

Ontsnap aan de drukte van de grote stad met een fietstocht door Hida-Furukawa. Deze typisch schilderachtige plattelandsdorp laat je een kant van Japan zien die totaal anders is dan het leven in de grote steden. Ontmoet de lokale bevolking en leer over de cultuur van het Japanse platteland. Op eigen gelegenheid gaat u met de trein naar Hida Furukawa, de startpunt van de fietstocht. Deze vrijwel vlakke fietstocht duurt zo’n 3,5 uur waar u langs de rijstvelden en boerdendorpen van Hida komt.

U gaat samen met een Engelstalige gids dieper de binnenlanden van Takayama in. Hida-Furukawa is een klein bergdorpje dat beroemd is om zijn houtbewerking. De stad is zeer goed bewaard gebleven, met charmante straten, grachten en traditionele gebouwen met witte muren. Het is veel rustiger dan het naburige Takayama, waarbij u een goed beeld krijgt van het plattelandsleven. Wellicht ontmoet u onderweg nog enkele inwoners van Hida, die u kunnen vertellen over hun dagelijkse bezigheden.