Wilt u naar een van deze top 10 bestemmingen van 2025? Ze zijn populair, dus wees er optijd bij voor de mooiste verblijven!

Bezoek het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre – Sepilok

Ontdek het wereldberoemde orang-oetang reservaat bij Sepilok. In dit opvangcentrum worden orang-oetangs die zijn gered uit gekapte delen van het oerwoud of bevrijd zijn uit gevangenschap, opgevangen en voorbereid op een (hernieuwd) leven in de jungle. Na een korte wandeling bereikt u het voederplatform, waar de apen twee keer per dag van melk en bananen worden voorzien. U heeft de mogelijkheid om de mensapen, soms met kleintjes om de nek, van dichtbij te bewonderen en fotograferen, wat ze trouwens graag laten doen!
 
Houdt u er rekening mee dat het dieren blijven en het opvangcentrum probeert de dieren zoveel mogelijk uit te zetten in het wild. Het is dus geen zekerheid dat de apen hier zijn tijdens uw bezoek.

Tip: Het is mogelijk om in het centrum een klein orang-oetan weesje te adopteren. Twee keer per jaar ontvangt u dan leuke informatie en foto’s van uw kleine aapje! Voor informatie kunt u terecht op: http://www.orangutan-appeal.org.uk.